sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Nokian ja mikkisoftin kihlauksen jälkeen.


Mietin tuota Nokian ja MS(SM) kihlausta. Mitä jos Nokian kännyköihin siirtyy nyt nuo mikkisoftin arvot ja työtavat. Minulla on kokemukset MS-"palveluista" muutaman alkuvuosien jälkeen tuskaiset. Minussa ei löytynyt niin paljon masokistisia piirteitä, että olisin alistunut niille enää. Toisaalta nytkin kärsin vielä ilman omaa tahtoani seuraavista ongelmista:
1. Suurin haitta websivujen työstämisessä on IE-selaimet jotka eivät halua noudattaa yhteisiä standardeja.
2. Eri keinoin suljetut, kanavat, eli informaatio ei voi virrata vapaasti (esim. Silverlight).
3. Epästandardit rajapinnat ohjelmien välillä mikä johtaa suuriin kokonaiskustannuksiin. Esimerkki, veromaksaja maksaa (esim. kuin kalliiksi tulee terveydenhuollon tietojärjestelmä suomessa ( tehty vissiin kohta 20v). Jos sellainen suomeen joskus saadaan, Virolaiset taisivat tehdä systeemiin muutamassa vuodessa, maksoi muutamia miljoonia.)
Kuinka pitkä lista syntyisi jos tietäisin kaiken haitan mitä mikkisofta on tähän mennessä tehnyt yrityksillemme ja yhteiskunnallemme?
Pääuhka ja kysymys on, kun syntyy tilanne, että käyttääksesi Nokian puhelinta sinun täytyy maksaa puhelimesta lisenssimaksu mikkisoftille, tätä tuskin enää vältetään.
Mitä jos mikkisofta tekee IE-selaimet tälle puhelinsoftalle? Puhelimet eivät olisikaan enää yhteensopivia toisten puhelimien kanssa ;-)

Johtopäätös. Meidän yritykseen eikä huushollin ei osteta enää Nokialta mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti